+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
Adaptive Automotive Logo Tekst Wit Homepage

Velgen poedercoaten

We krijgen bij Adaptive Automotive steeds vaker de vraag of je in onze one-stop tuningshop ook velgen kunt laten poedercoaten. Natuurlijk kan dat! We helpen je graag met je auto te transformeren zoals jij het wilt, personalisatie is de sleutel tot een prachtige auto. Heb jij een kleur in gedachten om jouw velgen een nieuwe uitstraling te geven? Vertel het aan onze experts en ze maken met plezier jouw velgen précies zoals jij ze wilt hebben! Daarnaast helpt de coating ook om de levensduur van je velgen te verbeteren en krijg je een stuk minder snel krassen! Wil je een logo op je velgen behouden? Ook dat is geen probleem bij de experts van Adaptive Automotive!

Wat is het verschil tussen velgen poedercoaten en spuiten?

Het grote verschil zit hem in de manier waarop de nieuwe laag wordt aangebracht. Wanneer velgen worden gespoten, komt de laag strak op het frame van de velg te zitten. Van dichtbij zorgt dit voor een strakker en mooier resultaat, maar van een afstand is het verschil met de velgen na een poedercoating simpelweg niet te zien. Daarentegen, wanneer je ervoor kiest om je auto velgen te poedercoaten zorgt dit voor een betere bescherming. Wij adviseren daarom altijd de velgen te laten poedercoaten in plaats van de laten spuiten. Vind je bescherming van jouw waardevolle auto belangrijk, dan is het volgende misschien ook wat voor jou. Wij bieden ook PPF-lakbescherming voor je auto aan! Zo zorg je ervoor dat de kans op lakschade aan je auto verkleind wordt.

drogen van de epoxy bij de remklauwen
Remklauwen drogen na poedercoaten

Personalisatie is belangrijk

Ieder mens is uniek, daarmee is ook ieders wens uniek. We begrijpen maar al te goed dat je geen risico’s wilt lopen met je auto’s look. Daarom hebben we een manier gevonden om jouw persoonlijke stijl te verwerken in jouw auto, zonder we je auto hoeven aanraken. We hebben namelijk een 3d ontwerpstudio! Zo kun jij je velgen laten poedercoaten in allerlei kleuren zonder dat je het risico loopt dat je het niet mooi vindt! Je kunt immers eerst in de ontwerpstudio jouw mening geven over de diverse opties. Zo kun je ook kijken of meerdere kleuren misschien iets is wat je leuk lijkt. Twijfel je of weet je het gewoon écht niet? Onze experts geven je graag tips om je velgen te laten poedercoaten in verschillende kleuren!

Hoe doen wij velgen poedercoaten?

Allereerst raden we aan om de transformatie altijd door professionals te laten doen. Vooral omdat in het proces risicovolle chemicaliën worden gebruikt. Om te garanderen dat de coating niet op andere onderdelen van de auto terecht komen, zorgen wij ervoor dat de velgen gedemonteerd worde.  Vervolgens worden de velgen compleet opgepoetst. Je wilt niet dat er vuil op je velgen zit, anders wordt dit vuil namelijk opgenomen door de coating zelf. Wanneer deze stappen voltooid zijn, beginnen we met onze magie.

De eerste laag die wordt aangebracht is een primerlaag. Deze zorgt ervoor dat de coating en de kleur een goede hechting hebben op je velgen. Daarna is het geduldig wachten tot de primerlaag verhard is, voordat we de tweede laag aan brengen. De tweede laag is de poedercoating. Als laatste wordt er een blanke laag overheen geplaatst die een beschermende functie geeft. Mits gewenst, wordt in deze fase ook het logo opnieuw op de velgen geplaatst. Gefeliciteerd, je hebt nu mooie én beschermde velgen!

Maar poedercoaten is niet alles!

Bij Adaptive Automotive kunnen we veel meer dan enkel je velgen poedercoaten. Alles wat met je auto te maken heeft, kunnen wij onder handen nemen! Van technische installaties tot je hele auto laten wrappen, niks is ons te gek! Wil je iets doen wat niet te vinden is op onze website? Geen probleem! Bel even of kom langs bij onze workshop, er is namelijk een grote kans dat we je alsnog kunnen helpen met je wens. We zijn en blijven dé one-stop tuningshop van Zuid-Nederland!

Neem contact op

Een offerte, meer informatie aan of een andere vraag? We helpen je graag!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
WAAR BEN JE NAAR OPZOEK?
Let op!

Door een technische storing zijn wij op dit moment niet bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.
Bel daarom +31 (0)6 344 02 180!