+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
Adaptive Automotive Logo Tekst Wit Homepage
4 juillet 2023

Wat kost een auto wrappen?

De laatste jaren wordt het onder consumenten steeds populairder; het wrappen van je auto. Voorheen was het vooral een trend binnen de bedrijfswereld, voor ondernemingen die bedrijfsauto’ bijvoorbeeld wilden voorzien van hun logo. Tegenwoordig gebeurt auto wrappen echter steeds meer en daardoor vragen zich ook steeds meer mensen af wat wrappen kost. In deze blog vertellen we je alles over het wrappen van een auto en beantwoorden we de vraag: Wat kost het wrappen van een auto?

Wat is een auto wrappen?

Tijdens het wrappen van een auto ben je de auto als het ware aan het inpakken. Je auto wordt bedekt met een laag wrapfolie die je zelf kunt kiezen. Doordat je zelf deze keuze hebt, is wrappen een handige manier om de kleur van jouw bolide te veranderen, of er een bepaald patroon of logo op aan te brengen. De mogelijkheden zijn oneindig bij het wrappen van je auto omdat de kleur van het voertuig zelf niet persé aangepast wordt, maar er een bedekkende laag overheen geplakt wordt. Zo kun je de kleur of het design van je auto veranderen, maar is het ook altijd weer relatief simpel ongedaan te maken.

auto wrappen

Wat kost het wrappen van een auto?

Het opstellen van één vaste prijs voor het wrappen is niet mogelijk, de kosten van een auto wrap zijn namelijk afhankelijk van de situatie. Er zijn diverse factoren die ook bij Adaptive Automotive meespelen in de kostenplaatje voor onze auto wrap diensten. Allereerst is de auto die je wilt laten wrappen natuurlijk van groot belang. De ene auto is een stuk groter dan de andere en niet iedere auto is even gemakkelijk te wrappen. Verder is het materiaal en de kleur die je wilt gebruiken voor je wrap ook een belangrijke factor. Bepaalde unieke kleuren die niet door de fabriek gemaakt worden zullen wellicht iets hoger in prijs uitvallen dan de standaard kleurenopties en hier moet natuurlijk rekening mee gehouden worden. Ook kunnen wij door middel van onze tool een prachtig, zelfgemaakt design voor je realiseren. Dit maakt je auto volledig uniek en zorgt ervoor dat er daadwerkelijk geen enkele auto zoals de jouwe te vinden is, maar ook dit draagt natuurlijk wel bij aan het prijskaartje. Voor het antwoord op de vraag wat het kost om een auto te laten wrappen, ga je dus het beste in gesprek met onze professionals voor wrapping.

Niet iedereen wil zijn volledige auto laten wrappen. Wil je bijvoorbeeld alleen je dak laten wrappen, om een aantal details aan te brengen? Dat kan! Hierbij kun je rekening houden met een lagere prijs dan gemiddeld, omdat er immers maar een kleiner oppervlak gewrapt hoeft te worden. De kosten voor het wrappen van een auto variëren doorgaans tussen de € 1000 en € 3500, afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen. Vraag een offerte bij ons aan om een goed inzicht te krijgen in hoe duur het wrappen van jouw auto zal zijn!

Wrappen van een BMW X7 in een stofvrije ruimte
de BMW x7 in progress

Waarom zou je je auto wrappen?

Er zijn verschillende redenen voor het wrappen van je auto. Allereerst is het natuurlijk bedoeld om een uniek design te kunnen geven aan je auto. Door middel van wrappen kun je een logo, eigen ontworpen design of een speciale kleur aan je auto geven om zo een unieke auto te creëren.

Een andere reden om je auto te wrappen is de bescherming die het biedt aan de originele lak van de auto. Dit is voor velen niet de voornaamste reden, maar het is zeker een bijkomend voordeel. Je lak is immers niet meer de buitenste laag van de auto en kan dus niet beschadigd worden. Mocht je dus ooit je wrap eraf halen, schuilt er nog steeds een splinternieuw laklaag onder die niet beschadigd is. Zo ziet je auto er zelfs dan nog als nieuw uit. Hierdoor zal de waarde van jouw auto ook niet dalen door lakschade. Een auto voorzien van een unieke kleurencombi is vaak nog meer waard dan voorheen. Dit komt omdat veel kleuren niet door de fabriek verkocht worden en deze dus enkel te verkrijgen zijn door de auto te wrappen of door een gewrapte auto over te kopen.

Tot slot is het wrappen van je auto een relatief snelle klus. Als je bijvoorbeeld de volledige lak van je auto zou willen laten veranderen, is dit een flink proces. Het wrappen van je auto kan echter in maximaal een paar dagen voltooid worden en dit is een flink stuk sneller dan de daadwerkelijke lak aan te passen.

Mocht je nou op zoek zijn naar meer informatie over het wrappen van je auto, kun je altijd een kijkje nemen op onze website. Hier kun je alles over onze diensten vinden en kom je ook onze contactpagina tegen. Voor eventuele vragen over hoeveel het kost het om je auto te laten wrappen bij Adaptive, kun je ons altijd bellen of e-mailen.

Contactez-nous

Een offerte, meer informatie aan of een andere vraag? We helpen je graag!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
WAAR BEN JE NAAR OPZOEK?
Let op!

Door een technische storing zijn wij op dit moment niet bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.
Bel daarom +31 (0)6 344 02 180!