+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
Adaptive Automotive Logo Tekst Wit Homepage
4 juli 2023

Hoe werkt poedercoaten?

Voor mensen die graag hun remklauwen of velgen willen beschermen en /  of veranderen van kleur, ben je bij deze blog aan het goede adres! Door middel van poedercoaten is dit allemaal mogelijk, in deze blog lees je alles over de basis van het poedercoaten en vertellen we je zelfs hoe het proces van poedercoaten werkt. 

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een proces waarin een dekkende laag over metaal wordt aangebracht en er poeder versmolten wordt. Deze laag zorgt voor bescherming van het metaal en kan het metaal een mooie, opvallende kleur geven. Het proces van poedercoaten wordt vaak gebruikt bij auto’s of motoren. De velgen of remklauwen van sportauto’s worden vaak bewerkt door middel van poedercoaten en in deze wereld is het dan ook een bekend fenomeen.

Remklauwen poedercoaten voorbereiding en voorbehandelen

Hoe werkt poedercoaten?

Bij Adaptive Automotive zijn wij gespecialiseerd in het poedercoaten van velgen en remklauwen van auto’s, waardoor wij uitermate geschikt zijn om jouw meer duidelijkheid te geven over hoe poedercoaten werkt. Het poedercoaten van remklauwen verloopt als volgt: 

  1. Allereerst demonteren wij de remklauwen. Omdat we erg zorgvuldig te werk willen gaan, zorgen we er ook voor dat de remklauwen goed te bereiken zijn. Dit zorgt ervoor dat we veel meer bewegingsruimte hebben en de remklauwen gemakkelijk en precies kunnen bewerken.
  2. Nadat ze gedemonteerd zijn, moeten de remklauwen eerst schoongemaakt worden. Het is namelijk niet de bedoeling dat er nog stof of ander vuil op de remklauwen zit zodra ze bewerkt worden. Daarom worden ze volledig schoongemaakt en ontvet zodat ze helemaal glimmen en er geen vuil onder de coat terecht komt.
  3. Vervolgens wordt er een epoxy primer laag aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de kleur en het coaten goed hechten op de klauwen. Zo zal het er echt als één geheel uit komen te zien.
  4. Zodra deze eerste laag uitgehard is, gaan we aan de slag met de tweede laag. Dit is de belangrijkste laag, want dit is de kleur die de remklauwen moeten worden. Deze laag is polyester en wordt als tweede aangebracht. Nadat deze laag opgedroogd is, is het grootste gedeelte van het coating proces al voorbij.
  5. Wil je naast een nieuwe kleur ook een logo of icoon op jouw velgen of remklauwen plaatsen, dan voegen wij dit toe tijdens stap 5 van het coatingsproces. Het logo wordt na het opdrogen van de tweede laag terug op de remklauwen geplaatst.
  6. Hierna volgt een derde en laatste laag. Deze laag is een laag van blanke lak en dient ervoor de remklauwen in het geheel te beschermen. Dankzij deze laag zijn de remklauwen krasbestendig en zal de kleur of het logo ook niet vervagen.
  7. Na het opdrogen van deze laatste laag worden de remklauwen terug in de auto geplaatst.
Remklauwen drogen na poedercoaten
drogen van de epoxy bij de remklauwen

Poedercoaten prijzen

Het berekenen van de prijs voor poedercoaten is niet altijd even vanzelfsprekend. Het is namelijk van belang om te weten welk onderdeel gepoedercoat moet worden en hoe groot dit specifieke onderdeel bij jouw auto is. De remklauwen van een kleine auto zijn immers niet hetzelfde formaat als die van een grote SUV en hier moet rekening mee gehouden worden in de prijsberekening.

Verder kan er ook een prijsverschil zijn door de kleur die je uitkiest voor de afwerking. Bepaalde kleuren zijn wellicht moeilijker te verkrijgen of duurder om in te kopen en daardoor is niet iedere kleur hetzelfde. Voor meer informatie over jouw specifieke situatie vraag je een offerte voor poedercoaten op onze website aan.

Meer informatie

Als je op zoek bent naar meer informatie over poedercoating van remklauwen, kun je een kijkje nemen op deze pagina. Voor eventuele vragen of advies zijn we bereikbaar via ons emailadres, telefoonnummer en ons contactformulier die allemaal te vinden zijn op onze contactpagina.

Neem contact op

Een offerte, meer informatie aan of een andere vraag? We helpen je graag!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
WAAR BEN JE NAAR OPZOEK?
Let op!

Door een technische storing zijn wij op dit moment niet bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.
Bel daarom +31 (0)6 344 02 180!