Services

KIWA SCM Alarmsystemen

Adaptive Automotive is Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf personenauto's voor het inbouwen van alarmsystemen en voertuigvolgsystemen. Diefstal van allerlei soorten voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. Via een voertuigvolgsysteem kan een gestolen voertuig worden teruggevonden.

Kiwa SCM Alarmklassen - welke alarmklasse heb ik nodig?

Verzekeringen eisen  dat een auto voorzien is van een alarmsysteem. Deze zijn ingedeeld in verschillende klassen: Klasse 1, Klasse 2, Klasse 3, Klasse 4 en Klasse 5.

Meer informatie over alarmklassen, advies nodig of opzoek naar een offerte? Neem even contact met ons op!

KIWA SCM Klasse 1 Alarm: Startonderbreker met eigen autorisatie

SCM Klasse Startonderbreker (voorheen beveiligingsklasse 1 genoemd). Een startonderbreker met twee automatisch ingeschakelde blokkeringen vormen basis van deze klasse. Zo wordt de startmotor geblokkeerd en zal er nog een tweede systeem in de auto worden geblokkeerd. Vaak is deze tweede blokkering de brandstofvoorziening.

Een hoorbaar alarm of detectie van inbraak vallen niet onder deze alarmklasse. Enkel de startblokkeringen zal ervoor zorgen dat de auto niet verplaatst kan worden op eigen kracht.


Een SCM startonderbreker met eigen autorisatie bestaat uit de volgende beveiliging:
- Automatische startonderbreking (dubbel): zowel de startmotor, als de brandstofpomp(meestal) worden geblokkeerd;
- Eigen autorisatie: beveiliging tegen inbreken op informatie netwerk auto middels draadloze transponder of handzender;
- Led-indicator: visuele afschrikking.

KIWA SCM Klasse 2 Alarm: Alarmsysteem zonder hellingshoekdetectie

SCM Klasse 2 Alarmsysteem (voorheen beveiligingsklasse 2 genoemd). Deze klasse bevat alles dat klasse 1 ook bevat, met aanvulling van waarneembare alarmering (DVS90) en inbraakdetectie.

Dit zorgt ervoor dat de deuren, achterklap en motorkap van de auto extra beveiligd zijn. Mocht het alarmsysteem zijn ingeschakeld en één van deze deuren of kleppen geopend worden, zal een duidelijk waarneembaar alarm afgaan. In dit geval zal een sirene afgaan en zullen de knipperlichten aanspringen.


Dit alarmsysteem is niet gekoppeld aan een alarmcentrale en zal niet automatisch uitschakelen als de auto van het slot gaat. Dit alarmsysteem zal altijd zelf, handmatig uitgeschakeld moeten worden. Het is mogelijk om dit alarmsysteem automatisch in te laten schakelen.


Een SCM / VbV alarmsysteem bestaat uit:
- Interieurbeveiliging: detecteert beweging in de auto;
- Omtrekbeveiliging: beveiliging van alle deuren en motorkap;
- Eigen autorisatie: beveiliging tegen inbreken op informatie netwerk auto;
- Optische signalering: knipperlichten knipperen bij diefstalpoging;
- Akoestische signalering door middel van noodstroomsirene: zeer luide sirene waarneembaar over grote afstand, schrikt dieven af.

KIWA SCM Klasse 3 Alarm: Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

Een SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen Kiwa SCM beveiligingsklasse 3 genoemd). Deze alarmfase bevat alle functionaliteiten die alarmfase 2 eveneens bevat. De aanvulling in deze fase, is de hellingshoekdetectie. Dit beveiligt de auto tegen het opkrikken en/of wegslepen van de auto.

KIWA SCM Klasse 4 & Klasse 5 Alarm: Voertuigvolgsysteem

SCM Klasse Voertuigvolgsysteem (voorheen beveiligingsklasse 4 én 5 genoemd), aangevuld met een extra startonderbreker.

Een voertuigvolgsysteem (klasse 4) is in principe een basis KIWA SCM beveiligingsyteem (klasse 1 of 2), aangevuld met een voertuigvolgsysteem. Mit dit voertuigvolgsysteem (Mi50), kan jouw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden.

Een voertuigvolgsysteem (klasse 5) is in principe een combinatie van een klasse 4 en klasse 3 systeem. Het klasse 3 alarmsysteem 'triggert' als het ware het voertuigvolgsysteem op het moment dat het alarm daadwerkelijk afgaat.

Zowel een klasse 4, als een klasse 5 voertuigvolgsysteem wordt aangesloten bij de Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer), die op haar beurt weer in direct contact staat met de landelijke politie. In het geval van een gestolen voertuig of beweging van het voertuig zonder motorcontact, zal dit direct worden doorgegeven aan de PAC-meldkamer. Hierna volgt een controle en zal de meldkamer met de geregistreerde eigenaar van het voertuig contact opnemen.

In geval van diefstal en een officiële melding hiervan, worden een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld. 

In de meeste gevallen kan een voertuigvolgsysteem overigens ook gebruikt worden voor rittenregistratie en wagenparkbeheer diensten.

Meer informatie over alarmklassen, of advies nodig of opzoek naar een offerte? Neem even contact met ons op!

Mail for a no-obligation quote

All fields marked with an * are required.

Don't forget to mention your car brand and model