+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
Adaptive Automotive Logo Tekst Wit Homepage

Over ons

Carbon parts

Dit betekent dat het product een glasvezel basis heeft, afgewerkt met een buitenlaag van carbon.

Tuning parts

Ja, Mansory, Brabus, Techart, ABT en Novitec zijn TÜV gecertificeerd.

De garantie vervalt bij de autodealer. Deze wordt dan vaak overgenomen door de fabrikant van de tuningbox.

Elektronica

Ja, een Stinger is legaal in Nederland.

Ja, deze is legaal en waarschuwt je voor hulpdiensten.

Kiwa SCM Alarmsystemen

Dit is geheel afhankelijk van de eisen van jouw verzekering en je eigen wensen. We adviseren je graag hierin. Meer info over de verschillende alarmklassen vind je hier

Ja, er is een handzender inbegrepen bij een klasse 2 en 3 alarm. Dit is een verplichting vanuit SCM.

Ja, dit kan met een klasse 4 en 5 systeem. Hiervoor moet er wel een abonnement worden afgesloten bij Moving Intelligence.

Als de verzekering een voertuigvolsysteem of peilzender eist, moet er een abonnement worden afgesloten met verbinding met de meldkamer. Is het alarmsysteem niet verplicht voor de verzekering kan er een abonnement worden afgesloten zonder de meldkamer om de auto zelf te volgen.

De batterij van een peilzender gaat minimaal 5 jaar mee

Wanneer een alarm wordt ingebouwd is het certificaat 3 jaar geldig. Bij herkeuring is het certificaat 1 jaar geldig.

Dit is afhankelijk van de verzekering en auto. Dit kun je het beste bij de verzekering navragen.

Voor de inbouw van een klasse 1 of 2 plannen we de auto één volledige dag. Bij een klasse 3, 4 of 5 plannen we de auto twee dagen in. Dit doen wij om de kwaliteit van het inbouwen te garanderen.

Car audio

Indien de materialen geschikt zijn voor de auto kan dit. In dit geval wordt er geen garantie gegeven op de producten. Enkel op de werkzaamheden. Omdat wij altijd uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van onze merken doen, hebben deze dan ook de voorkeur.

Transport

Ja deze is verzekerd door ons. Bij ieder transport vragen wij de waarde van de auto om deze op de juiste manier te verzekeren.

Ja, we regelen internationaal transport. Zowel binnen als buiten Europa.

Ramen tinten

Je moet de ramen na het blinderen één week dichthouden zodat de folie goed kan drogen en de lijmlaag zich goed aan de ruit kan hechten. Daarna kun je ze gewoon openen zoals je gewend bent.

Ja, de folie wordt aan de binnenkant aangebracht. Dit is dus geen probleem.

Hiervoor geldt hetzelfe als bij het openen van de ramen. Er moet minimaal 1 week gewacht worden alvorens de ramen te poetsen aan de binnenkant.

Er zijn folie’s die al deze kwaliteiten hebben, maar dit geldt niet voor elke folie.

Je mag de voorruiten blinderen tot 55%. De achterzijruiten en de achterruit mag een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft. Echter leveren wij de service ramen tinten niet. 

Jazeker. Indien dat niet zou zijn, dan zou de folie al bij het openen van de ramen krassen vertonen. De toplaag van de folie is uiterst hard, krasbestendig en heeft een lange levensduur.

Interieurdesign

Dit is afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en producten. 

Ja, dit kan. Er zijn verschillende opties mogelijk qua kleur. In onze showroom kunnen we de opties bespreken en voorbeelden geven.

Dit is afhankelijk van het gewenste design en de gewenste kleur.

Ja, dit kan. Heb je een gaaf idee in je hoofd? We laten ons graag uitdagen!

Car detailing

Een ‘exterior maintenance detail’ is een half jaarlijkse of jaarlijkse (afhankelijk van gemaakte kilometers) onderhoudsbeurt van jouw auto, waarbij deze tot in de details volledig onder handen genomen wordt om hem in nieuwstaat te behouden.

De uiterst complexe hybride mix van Sio2 toegediende epoxy nanodeeltjes geeft een zeer goed beschermende laag. Het resultaat is een extreem glanzende, duurzame en dikke coating (tot wel 3 micron) voor een jarenlange bescherming. CQuartz Finest Reserve kan alleen aangebracht worden door CQuartz Certified Installers . Nederland kent op dit moment een selecte groep van CQuartz Certified Installers, waaronder Adaptive Automotive.

STEK lakbeschermingsfolie (PPF)

De Ultimate Plus serie geeft een garantie van meer dan 10 jaar. Deze garantie bevat; verkleuring, vlekken, loslaten, scheruen, afbladderen, blaasjes, en meer.

De toplaag is een zelfhelende laag. Een kras tot 13 microns diep kan uit zichzelf helen. Na deze 13e laag zal de folie niet meer helen.

Remklauwen poederlakken

Poederlakken is veel dikker en sterker dan een reguliere spuitlaag.

Ja, wij ontluchten remmen altijd na montage van de remklauwen.

We kunnen remklauwen in alle RAL-kleuren poederlakken. Mocht je liever een speciale kleur willen, neem dan even contact met ons op.

Auto verlagen

Met verlagingsveren kun je ongeveer 2 tot 3 cm verlagen.

Ja, wij zorgen altijd voor een goede uitlijning van de auto na verlaging.

Ja, deze blijft behouden. Goede afstelling is belangrijk voor het behouden van comfort. Hier zorgen wij voor.

Uitlaatsystemen

Dit is verschillend per merk en per dealer. Het is altijd aan te raden dit na te vragen bij de dealer.

Meestal is een catback uitlaatsysteem geen probleem. Maar het veranderen van de downpipe heeft wel vaak consequenties betreft de garantie.

Sommige uitlaatmerken hebben een cat-simulator welke ervoor zorgt dat er geen foutmelding verschijnt. Dit is echter nooit uit te sluiten. Mocht er een foutmelding komen bij het monteren van een downpipe kan deze softwarematig weggeschreven worden.

Dit is afhankelijk per land. In Nederland mag je de uitlaat aanpassen zolang deze voorzien is van een originele katalysator of 200 cells sportcat.

Wat betreft andere landen kunnen we hier geen uitspraak over doen. Regels zullen hier anders zijn.

Velgen en banden

Ja, dit is mogelijk. Prijs bedraagt € 270/velg incl. btw.

Wij bieden enkel poederlakken van velgen aan. Dit kan in de gewenste kleur . Prijs hiervoor bedraagt € 726 incl. BTW en €96,80 incl. BTW voor de- en montage, incl. balanceren.

Dit kan op verschillende manieren. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar nieuwe velgen. Indien dit niet binnen het budget past of indien de gewenste breedte niet te verkrijgen is, kan er altijd gekeken worden naar spacers. 

Dit is afhankelijk van het door jou gekozen merk en type velg.

Template is not defined.

Deze kunnen door Adaptive worden gerecycleerd. De kosten hiervoor  bedragen € 2,50 excl. BTW/band.

Minder dan 1,6mm is niet toegestaan. Adaptive Automotive adviseert echter te vervangen bij 3mm.

Ja dit kan. De prijs hiervoor bedraagt (excl. BTW);

>18, 19 en 20 inch
Bandenopslag €40 + bandenwissel €70 = €110

21, 22 inch
+€10,- tov 20 inch

23 inch
+€20,- tov 20 inch

Wielenopslag €60 + Wielenwissel: €30,– = €90

Carwrapping

Bij cawrap folie spreken we niet van garantie maar van een verwachte levensduur. De verwachte levensduur is per merk verschillend en ligt tussen de 5 – 8 jaar.

Ja, dat kan. Hoewel handwas altijd de voorkeur heeft.

Dit geeft een beschermlaag over de folie zodat je langer plezier hebt van de kleur. Tevens is dit makkelijker in onderhoud en beschermt het tegen lichte krassen. Als je kiest voor een matte folie, raden we dit zeker aan.

Ja. Carbon en full colour folies zijn vaak duurder dan standaard folies. 

Chiptuning

In theorie wel. In de praktijk verandert vaak de rijstijl na het chippen waardoor het in de praktijk vaak niet zuiniger is. Je rijdt dus enkel zuiniger als je jouw rijstijl niet aanpast.

Er zit 2 jaar op onze software. Daarnaast is het mogelijk garantie op motor-/auto onderdelen bij te kopen. Dit kan via onze partner Multipart Garantie.

Ja. De fabrieksgarantie vervalt na chiptuning.

Ja, dit kan. Als je later besluit dat je de tuning terug wil draaien, doen wij dit voor € 50 bw incl.

Dit is niet vooraf te zeggen en verschilt per dealer. Mocht dit gebeuren, zetten wij de soft terug voor €50,- ex btw.

Ja, zelfs wanneer de originele software is teruggezet, is te zien dat de software ooit is aangepast.

Dit hangt van de staat van de auto en de kilometerstand af. Wij hanteren een maximale kilometerstand van 150.000 voor benzine en 200.000 bij een diesel.

Template is not defined.

Dit kan. Hiervoor is wel atijd dan een de-catted downpipe nodig. De prijs voor het instellen van pops ’n bangs bedraagt € 217,8 incl. BTW (exclusief de downpipe. Dit bedrag hangt af van het merk.)

Dit kan, echter zal de vermogenswinst minimaal zijn. Maar de exacte vermogenswinst verschilt per merk en model auto.We raden dit meestal af gezien de prijs/kwaliteitsverhouding. Voor een indicatie wat betreft vermogenswinst, mag je ons altijd vrijblijven contacteren.

+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
WAAR BEN JE NAAR OPZOEK?
Let op!

Door een technische storing zijn wij op dit moment niet bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.
Bel daarom +31 (0)6 344 02 180!