+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
Adaptive Automotive Logo Tekst Wit Homepage

KIWA SCM Alarmsystemen

Adaptive Automotive is erkend inbouwbedrijf van KIWA SCM alarmsystemen en voertuigvolgsystemen. Diefstal van allerlei soorten voertuigen is aan de orde van de dag. Een startonderbreker of alarmsysteem kan diefstal helpen voorkomen. Via een voertuigvolgsysteem kan een gestolen voertuig stilgelegd en teruggevonden worden.

Auto alarm inbouwen

Ten eerste is het natuurlijk bescherming tegen diefstal en inbraak. Het laatste wat je wilt zodra je een nieuwe auto gekocht hebt, is dat die gestolen wordt of dat er in wordt ingebroken. Een auto alarm zal dit helpen voorkomen en zal eventuele dieven afschrikken. Ze houden er immers niet van om op te vallen en dus is een alarm inbouwen in de auto een goed idee. Verder is het belangrijk voor de verzekering, mocht er iets gebeuren. De verzekering van je auto is vaak erg duur, maar met een alarmsysteem kan dat voordeliger uitpakken. Naast dat het beveiliging biedt, zijn er ook autoverzekeraars die korting op je verzekering bieden wanneer je auto uitgerust is met een alarmsysteem.

Kiwa SCM alarm

Op zoek naar het beste alarmsysteem? Kijk dan of het alarm een SCM certificaat heeft. SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging, dit is een instituut dat bevoegd is om certificaten uit te geven voor diefstalpreventie binnen ons land. Kiwa SCM beoordeelt aan de hand van verschillende criteria welke alarmsystemen wel of niet geschikt zijn voor dit certificaat, zodat men weet dat een SCM-geregistreerd systeem een gegarandeerd goed werkend alarmsysteem is. Veel verzekeraars accepteren tegenwoordig alleen nog maar een SCM alarmsysteem. Mocht je dus een alarmsysteem aanschaffen dat niet SCM-geregistreerd is, kan dit invloed hebben op de uitbetaling van de verzekering, mocht je te maken hebben met inbraak, diefstal of dergelijke. Dat is dan ook de reden dat wij bij Adaptive Automotive enkel werken met Kiwa SCM alarmsystemen als het gaat om beveiliging.  Lees hier ook meer over andere vooraanstaande merken waar wij mee samenwerken. De SCM hanteert verschillende alarmklasses die we even verder uitlichten.

Kiwa SCM alarmklasses

Zoals genoemd zijn er verschillende alarmklasses binnen het Kiwa SCM certificaat. De eerste alarmklasse zorgt ervoor dat het pas mogelijk is de auto te starten na eigen autorisatie. Deze autorisatie kan gegeven worden door middel van een pas of een badge. Het systeem is voorzien van een dubbele startonderbreker, een anti-jamming systeem en een LED-indicator.

KIWA SCM Alarmklasse 1

Startonderbreker met eigen autorisatie

Starten van de auto is pas mogelijk na eigen authorisatie. Dit door middel van een pas of badge.

Dit systeem is voorzien van:

– Dubbele startonderbreker
– Anti jamming
– Led indicator

Meer tonen

Klasse II

De tweede klasse is een alarmsysteem zonder hellingshoekdetectie. Het is uitgerust met interieur- en omtrekbeveiliging en zorgt ervoor dat onrechtmatige toegang van het voertuig opgemerkt wordt. Het systeem is uitgerust met een dubbele startonderbreker, omtrekdetectie, interieurdetectie, akoestische signalering en optische signalering.

KIWA SCM alarmklasse 2

Alarmsysteem zonder Hellingshoekdetectie

Interieur en omtrekbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat onrechtmatige toegang (of gebruik) van
het voertuig detecteerd wordt.

Dit systeem is voorzien van:

– Dubbele startonderbreker
– Omtrekdetectie
– Interieurdetectie
– Akoestische signalering
– Optische signalering

Meer tonen

Klasse III

Vervolgens is er de derde alarmklasse. Dit is een alarmsysteem inclusief hellingshoekdetectie. Het bevat alle functionaliteiten van alarmklasse 2, aangevuld met hellingshoekdetectie. Dit zorgt ervoor dat de auto beveiligd is tegen onrechtmatige toegang én tegen het opkrikken of wegslepen van jouw voertuig.

KIWA SCM alarmklasse 3

Alarmsysteem incl. Hellingshoekdetectie

Bevat alle functionaliteiten van alarm klasse 2. Aangevuld met
hellingshoekdetectie. Dit beveiligt de auto tegen opkrikken of wegslepen.

Dit systeem is voorzien van:

– Dubbele startonderbreker
– Omtrekdetectie
– Interieurdetectie
– Akoestische signalering
– Optische signalering
– Hellingshoek detectie

Meer tonen

Klasse IV

Hierna volgt alarmklasse 4. Dit is een voertuigvolgsysteem in combinatie met alarmklasse 1. Het volgsysteem wordt automatisch uitgeschakeld na ontgrendelen van jouw voertuig, maar zorgt ervoor dat het bij diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden door de Particuliere Alarm Centrale. Je moet hiervoor wel een abonnement bij de PAC afsluiten voor een bedrag van €10 per maand.

KIWA SCM alarmklasse 4

Voertuigvolgsysteem i.c.m. klasse 1

Voertuigvolgsysteem, aangevuld met een klasse 1 alarm. Dit systeem vereist geen extra authorisatie en wordt automatisch uitgeschakeld bij openen van de auto. Na diefstal kan de auto gevolgd, opgespoord en geblokkeerd worden via de
Particuliere Alarm Centrale (PAC).

Dit systeem is voorzien van:

– Positiebepaling GPS
– Communicatie via GSM
– Dubbele startonderbreker
– Anti jamming
– PAC service abbonement

Kosten van een PAC service abonnement bedragen € 10 per maand.

Meer tonen

Klasse V

Tot slot is er de vijfde alarmklasse. Deze klasse heeft ook het voertuigvolgsysteem, maar dan in combinatie met klassen 1 en 3. Het alarmsysteem van klasse 3 zorgt ervoor dat het voertuigvolgsysteem ingeschakeld wordt, zodat je altijd op de hoogte bent van de locatie van jouw auto wanneer deze gestolen wordt. Ook hierbij is de Particuliere Alarm Centrale jou van dienst voor een abonnement van €10 per maand.

KIWA SCM alarmklasse 5

Voertuigvolgsysteem i.c.m. klasse 1 + 3

Voertuigvolgsysteem aangevuld met een klasse 1 en klasse 3 alarm. Het alarm
klasse 3 systeem triggert het voertuigvolgsysteem wanneer het alarm af gaat. Het alarm wordt dan opgevolgd door de Particuliere Alarm Centrale (PAC)

Dit systeem is voorzien van:

– Positiebepaling GPS
– Communicatie via GSM
– Dubbele startonderbreker
– Anti jamming
– PAC service abbonement

Kosten van een PAC service abonnement bedragen € 10 per maand.

Meer tonen

Optioneel

Eventuele andere services die je kunt kiezen zijn:

– Mi01 peilzender terugvindsysteem
– Mi13 gps-tracker voor trailers en aanhangers
– Mi40 rittenregistratiesysteem

Voor onze andere services, zoals car detailing of het upgrade van je auto audio, kun je altijd hier terecht. Ben je benieuwd hoe een KIWA SCM auto alarm klasse lV door ons geïnstalleerd wordt? Bekijk dan onze video!

Veelgestelde vragen

Heb je verder nog vragen? Hieronder volgen een aantal veelgestelde vragen die bij dit onderwerp horen. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit is geheel afhankelijk van de eisen van jouw verzekering en van je eigen wensen. We adviseren je hier graag in. Voor meer informatie over de verschillende alarmklassen kun je hier kijken.

Ja, er is een handzender inbegrepen bij een klasse 2 en klasse 3 alarm, dit is een verplichting vanuit SCM.

Ja, dit kan met een klasse 4 en klasse 5 systeem. Hiervoor moet er wel een abonnement afgesloten worden bij Moving Intelligence.

Als de verzekering een voertuigvolsysteem of peilzender eist, moet er een abonnement worden afgesloten met verbinding met de meldkamer. Is het alarmsysteem niet verplicht voor je verzekering, dan kan er een abonnement worden afgesloten zonder de meldkamer om de auto zelf te volgen.

De batterij van de peilzender gaat minimaal 5 jaar mee.

Vanaf het moment dat een alarm wordt ingebouwd is het certificaat 3 jaar lang geldig. Bij herkeuring is het certificaat 1 jaar geldig.

Dit is afhankelijk van de verzekering en je auto, je kan dit het beste bij je verzekeringsmaatschappij navragen.

Voor de inbouw van een klasse 1 of 2 alarm in jouw auto plannen we één volledige dag in. Bij een klasse 3, 4 of 5 alarm plannen we twee volledige dagen in. We doen dit om de kwaliteit van het inbouwen te garanderen.

Herkeuren autoalarm

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN VOOR JOUW AUTO?

Neem contact op

Een offerte, meer informatie aan of een andere vraag? We helpen je graag!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
WAAR BEN JE NAAR OPZOEK?
Let op!

Door een technische storing zijn wij op dit moment niet bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.
Bel daarom +31 (0)6 344 02 180!