+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
Adaptive Automotive Logo Tekst Wit Homepage

Chiptuning

Adaptive Automotive gebruikt voor chiptuning uitvoerig geteste prestatiesoftware, speciaal ontworpen voor diesel en benzine voertuigen. Chiptuning, ook wel OBD tuning of ECU tuning genoemd, betekent dat je het door de fabrikant gelimiteerde extra vermogen vrijmaakt. Eigenlijk bezit jouw auto dit vermogen al, wij laten het alleen vrij!

Hoe werkt Chiptuning?

Chiptuning van je auto kan op verschillende manieren. Zo kun je chiptunen door middel van een software aanpassing in het motorregelapparaat / ECU. Daar gaan we je op deze pagina meer over vertellen.

Een andere optie is tunen met en tuningbox of powerbox. Dit wordt gebruikt chippen niet mogelijk of gewenst is. Dit kan zijn door bijvoorbeeld garantie op de auto of leasevoorwaarden. Meer informatie over onze Adaptive Automotive tuningbox vind je hier.

Weet je al wat chiptuning inhoudt en wil je weten wat onze software zo uniek maakt? Skip dan direct naar dit deel van de pagina.

Meer weten over hoe chiptuning werkt en wat de verschillende fases inhouden? Dat leggen we hier uit:

Chiptuning Stages

Tuning gebeurt in stages, te weten: Stage 1, Stage 2 en Stage 3.  Maar wat houden die verschillende stages in?

Chiptuning Stage 1

Stage 1 is puur een aanpassing in de bestaande software. Je auto bezit eigenlijk al meer vermogen. Maar dit wordt beperkt door de fabriekssoftware. Deze passen wij aan om jouw auto zijn ware vermogen te geven.

Chiptuning Stage 2

Bij stage 2, combineren we de software aanpassing uit stage 1, met het aanpassen van de inlaat en uitlaat. Afhankelijk van merk en type upgrades kunnen we je een begroting maken van de kosten en vermogenswinst.

Chiptuning Stage 3

Stage 3 is een combinatie van stage 1 en stage 2 tuning, aangevuld met andere mogelijke upgrades zoals; intercooler, turbo, brandstofpomp, injectoren, etc. Afhankelijk van merk en type upgrades kunnen we je een begroting maken van de kosten en vermogenswinst.

Meer tonen

Chiptuning Garantie

In samenwerking met Multipart Garantie Nederland is het mogelijk om bij het chippen van je auto een verzekering af te sluiten. Wij begrijpen dat er mensen zijn die opzoek zijn naar meer zekerheid. Deze zekerheid kunnen wij aanbieden door een verzekering af te sluiten via onze partner Multipart. Voor meer informatie kijk je op we website van Multipart of neem je even contact met ons op.

Meer tonen

Waarom kiezen voor Adaptive Automotive SOFTWARE?

Wij gebruiken kwalitatief hoogwaardige software. Hiermee zijn wie niet direct de goedkoopste chiptuner in de markt. Wel bieden wij veilige, betrouwbare chiptuning. 

Het tunen van je auto werkt door op het hele systeem. Je auto heeft bijvoorbeeld een nieuwe samenstelling nodig wat betreft brandstofinjectie.  Hier houdt veel software geen rekening mee. 

Onze software bevat daarbij een ingebouwde beveiliging. Vaak verandert het rijgedrag van een bestuurder, wanneer de auto meer vermogen heeft gekregen. Dit kan er in uitzonderlijke gevallen voor zorgen, dat de motor oververhit raakt. De Adaptive Automotive tuningsoftware detecteert deze eventuele oververhitting en zorgt er vervolgens voor dat het vermogen wordt beperkt. Zo wordt de motor van je kostbare bezit optimaal beschermd. 

Deze extra features in de software zijn merk- en type afhankelijk. Dit maakt dat de kosten voor onze stage 1 tuning dan ook afhankelijk zijn van het merk en model auto.

Wil jij naast chitpuning ook nog gebruik maken van andere diensten, zoals tuning parts, of poedercoaten van remklauwen? Adaptive Automotvie kan het allemaal. 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN VOOR JOUW AUTO?

Neem contact op

Een offerte, meer informatie aan of een andere vraag? We helpen je graag!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
+31 (0)46 202 11 31
Wij zijn nu gesloten
WAAR BEN JE NAAR OPZOEK?
Let op!

Door een technische storing zijn wij op dit moment niet bereikbaar op ons vaste telefoonnummer.
Bel daarom +31 (0)6 344 02 180!